Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства според възможностите

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства според възможностите
Коментари Харесай

МРРБ ще съдейства за реализацията на инфраструктурни обекти в Шумен

Министерството на районното развиване и благоустройството ще спомага съгласно опциите си за реализацията на инфраструктурни обекти в община Шумен. Това стана ясно на извършената среща на министър Виолета Комитова с кмета на общината Любомир Христов и заместник-кмета Боян Тодоров. В нея участваха също заместник-министрите Валентина Върбева и Захари Христов, Атанас Паскалев - консултант на районния министър, и Весела Начева - шеф на дирекция „ Търговски сдружения и концесии " в министерството.

Градоначалникът Любомир Христов осведоми екипа на министерството за осъществено от общината планиране за ремонт на надлез на републиканския път София - Варна. За реализацията му е подписано съглашение, по силата на което строително-монтажните работи на който ще бъдат изпълнени от Агенция „ Пътна инфраструктура ". Министър Комитова уточни, че ще бъде потърсена информация за хода на процедурите в АПИ.

Поставен беше и въпросът за създаване на обходен път до настояща сега кариера за инертни материали в шуменския квартал „ Мътница ", по който да минават тежкотоварните коли, вместо през жилищния регион, както е сега. Предстои Агенция „ Пътна инфраструктура " да дефинира най-подходящото място, където новото трасе ще се включва в съществуващата републиканска пътна мрежа, с цел да продължи реализацията на нужните процедури за неговото създаване.
На срещата беше издигнат въпросът за ВиК плана, финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 ". Заместник-министър Върбева заяви, че все още няма информация за проблеми, които биха затруднили неговото осъществяване. Назначена е инспекция на място за счетоводно и оперативно ръководство на процесите във ВиК Шумен. След приключването ѝ, резултатите ще бъдат обществено оповестени, осведоми още заместник-министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР