Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще помогне с каквото

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще помогне с каквото
Коментари Харесай

Министър Шишков: Регионалното министерство ще помогне на наводнените населени места в община Карлово

Министерството на районното развиване и благоустройството ще помогне с каквото е належащо на наводнените обитаеми места в община Карлово. Това даде обещание министър Иван Шишков откакто посети по неотложност карловското село Каравелово. На място той се срещна с нанесените от водната буря вреди. Основните провали са върху общински пътища и инфраструктура и възобновяване им най-вероятно ще бъде поето от фонда за бедствия и повреди, само че районното министерство постоянно е в стеснен контакт с общините и по тази причина желая на място да схвана с какво може да се включим, съобщи проектант Шишков.

Той заяви, че Проходът на Републиката ще бъде разчистен до края на утрешния ден от свлечената поради проливните дъждове скална маса. Ще се чисти, до момента в който се стъмни и няма да рискуваме да се чисти през нощта поради неприятното време, посочи районният министър. До възобновяване на придвижването трафикът на леки коли ще се пренасочва по обходен маршрут през прохода „ Шипка ".

На връщане от визитата си в село Каравелово, министърът откри, че е почнала да приижда вода и по улиците на пловдивското село Войнягово.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР