Министерството на регионалното развитие и благоустройство е подготвило ново писмо

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройство е подготвило ново писмо
Коментари Харесай

Скандалът между община и МРРБ продължава

Министерството на районното развиване и благоустройство е подготвило ново писмо по отношение на абсурда с тълкуванието за приемане на промени на Подробно устройствени проекти от Общинския съвет. Областният шеф Йордан Иванов съобщи, че откакто е върнал решението за признати 12 ПУП-а от Общински съвет, въпросът има развиване.

„ Научих, че откакто вицепремиерът Гроздан Караджов бе подписал писмо, съгласно което до момента в който планът на изменение на Общия организационен проект на Пловдив няма екологична оценка, не следва да се позволяват промени в Подробен устройствен план от Общинския съвет, от Министерството на районното развиване и благоустройството е квалифицирано ново писмо, само че в противоположния дух. В първия случай запитването към Министерство на регионалното развитие бе от общинските съветници от “Демократична България”, а във втория то е от представители на община Пловдив. Под втория отговор стои автограф на зам.-министър, само че към момента не е оповестен. Не зная какво стои зад новото мнение, само че разговарях с вицепремиера Гроздан Караджов, поканих го в Пловдив във вторник и чакам да дойде”, написа Иванов, прецизира Trafficnews.

Той написа още, че в понеделник е планувана работна среща в Министерство на околната среда и водите и Община Пловдив при Тома Белев.

Припомняме, че строителният отрасъл скочи против регионалния шеф и Демократична България поради проблема с ПУП-овете. На процедура без да могат те да се променят, до момента в който не бъде призната нова екологична оценка на новия Общ устройствен план, то предназначението на нито един парцел не може да се смени. Това значи, че нито ще може да се построява нова улична инфраструктура, да се ремонтират редица булеварди, да се строят детски градини, както и да частни компании или физически лица да построяват жилища.

Редица строителни бизнесмени обявиха, че стартират всеобщи митинги. Такъв е плануван за 10 май пред постройката на Областна администрация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР