Министерството на Регионално развитие и благоустройството одобри Ботев (Пловдив) да

...
Министерството на Регионално развитие и благоустройството одобри Ботев (Пловдив) да
Коментари Харесай

Проектът за Колежа пак оживя! Ангажираха проектантите по 5 от частите на стадиона

Министерството на Регионално развиване и благоустройството утвърди Ботев (Пловдив) да кандидатства за заем от Фонда на фондовете, с което да бъде подкрепено завършването на стадион " Христо Ботев ", настояват сътрудниците ни от " PlovdivDerby ". Подобно утвърждение на клуба към този момент дадоха от районно звено за градско развиване в Пловдив, както и от самия Фонд. На " канарите " следва да дават всички нужни документи и доклади, както и количествено-стойностни сметки, с цел да бъде прегледано настояването им за заем.

Междувременно стана ясно, че планът за стадион " Христо Ботев " на процедура е възроден и вкарването му в оперативна работата е въпрос на време. В момента тече възобновяване на документите по обособените елементи на плана. Георги Савов, който е и ще бъде основен проектант на стадион " Христо Ботев ", към този момент е заел с Колежа проектантите по 5 от 22-те елементи на плана, които би трябвало да бъдат направени в този момент. Te от своя страна сега образуват екипите си, с които ще работят по тях.

Това се прави заради две аргументи. Едната е ясна – това е една от наложителните крачки за възобновяване на строителните работи, а другата е – да може Ботев (Пловдив) да набере цялостния набор от документи, които би трябвало да подаде във Фонда на фондовете за отпущането на заем, за който канарчетата аплайват. Архитект Савов е заел проектантите по частите Архитектура, Конструкции, ВиК, ОВиК (Съкращение от отопление, вентилация и климатизация. Т.е архитект ОВК е човек който проектира отоплителни, вентилационни и климатични инсталации) и Електрическа.

Въпросните проектанти към този момент са се заели с възобновяване на документи, откакто преди 4 години и половина строителството на стадион Христо Ботев спря. Освен възобновяване на документите по някои обособени елементи може да се наложат и детайли на актуализиране, в случай че някои правила са се трансформирали с течение на годините. На процедура проектант Савов и екипът му от експерти отварят една затворена до скоро страница и я поставят на мониторите на компютрите си, с цел да възродят един план, който бе в кома половин десетилетие.
Първа лига 24 кръг, събота 2 март  Дунав 1:1краен резулат  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР