Министерството на правосъдието смята за незаконосъобразно намерението на Министерството на

...
Министерството на правосъдието смята за незаконосъобразно намерението на Министерството на
Коментари Харесай

Правосъдният министър не иска да изземе от финансовия арбитражните дела

Министерството на правораздаването счита за незаконосъобразно желанието на Министерството на финансите да му трансферира отговорността за хода на интернационалните арбитражни разногласия. Това се схваща от писмен отговор на министър Атанас Славов до депутат.

 Пак начало на правосъдна промяна. Как да се опрости оптимално? Пак начало на правосъдна промяна. Как да се опрости оптимално?

Повод за въпроса е публичното разискване на план за закриване на дирекция " Съдебна отбрана " към Министерството на финансите и основаване на нова дирекция със същите функционалности в Министерството на правораздаването. Намерението е всички производства пред непознати юрисдикции, в това число интернационалните арбитражни производства, да продължат с присъединяване на министъра на правораздаването, вместо този на финансите.

 Адвокат Методи Байкушев: Има към този момент 8 каузи против Адвокат Методи Байкушев: Има към този момент 8 каузи против " Газпром износ ", а България стои и чака

В отговора на Славов се споделя, че сходна смяна опонира на Гражданския процесуален кодекс, съгласно който страната се съставлява от министъра на финансите и няма по какъв начин с разпореждане на Министерския съвет този ред да се промени.

Считаме, че предлаганата нормативна смяна ще бъде незаконосъобразна, ако се одобри, и крие сериозен риск от вероятно оборване, написа Славов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР