Министерството на правосъдието ще представи цялостно становище по конституционните промени,

...
Министерството на правосъдието ще представи цялостно становище по конституционните промени,
Коментари Харесай

Славов: Главният прокурор няма как да има два последователни мандата

М инистерството на правораздаването ще показа изцяло мнение по конституционните промени , което ще бъде резултат на поредност разисквания с представители на професионалната колегия и на научните среди. Това сподели правосъдният министър Атанас Славов на съвещание на Комисията по конституционни въпроси. На публично разискване през днешния ден бе сложено предлагането за промени в Конституцията по отношение на статута на основния прокурор.

Главният прокурор е интерфейсът на прокуратурата, той я съставлява, по някакъв метод я въплъщава , уточни Славов във връзка с направената промяна през 2015 година, с която към пълномощията на обвинител номер едно е добавена опцията той да дава „ и други отчети по искане на народните представители за активността на прокуратурата, за използването на закона “.

Темата за методическите инструкции е извънредно значима. Напълно одобрявам, че на законово равнище би трябвало да има много по-развит механизъм по какъв начин се одобряват те, да е ясно, че това не са инструкции по съответни каузи, разяснява още Славов.

Правосъдният министър счита, че е явно, че няма по какъв начин да има два поредни мандата. По думите му 10-годишен мандат на основен прокурор е нещо, което българското общество не чака от тази конституционна смяна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР