Министерството на правосъдието поиска защитна заповед по делото за намеса на Тръмп в изборите, за да ограничи публичните му коментари

...
Министерството на правосъдието поиска федерален съдия, наблюдаващ наказателното дело срещу
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието поиска федерален съдия, наблюдаващ наказателното дело срещу бившия президент Доналд Тръмп във Вашингтон, да се намеси, след като той пусна публикация онлайн, че изглежда обеща да отмъсти на всеки, който го преследва.

Прокурорите в петък поискаха съдията от Окръжния съд на САЩ Таня Чуткан да издаде защитна заповед относно доказателствата по делото, ден след като Тръмп се призна за невинен по обвиненията за опит да отмени загубата си на изборите през 2020 г. и да блокира мирния преход на властта. Заповедта, различна от „заповедта за запушване“, ще ограничи информацията, която Тръмп и неговият правен екип могат да споделят публично относно делото, заведено от специалния прокурор Джак Смит.

Чуткан даде в събота на правния екип на Тръмп срок до 17:00 Понеделник, за да отговори на искането на правителството. Правният екип на Тръмп, който посочи, че той ще се стреми да забави делото въпреки обещанието на прокурорите за бърз процес, след това подаде молба за удължаване на крайния срок за отговор до четвъртък и за провеждане на изслушване по въпроса, като каза, че е необходимо повече време за дискусия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР