Министерството на правосъдието на САЩ разследва най-голямата борса за криптовалути

...
Министерството на правосъдието на САЩ разследва най-голямата борса за криптовалути
Коментари Харесай

Разследват най-голямата борса за криптовалути в света за незаконни плащания за над $10 милиарда

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати проверява най-голямата борса за криптовалути в света - Binance, оповестява Reuters. Американските прокурори подозират компанията в пране на пари, нерегламентирани заплащания и нарушавания на наказателни наказания, настояват четири самостоятелни източника пред международната организация.

Говорител на Binance съобщи пред Business Insider, че " би било несвоевременно да се разясняват въпроси, с които се занимава министерството на правораздаването на Съединени американски щати ".

Според разгласената информация борсата за криптовалути е обработила над $10 милиарда противозаконни заплащания тази година и се е пробвала да " избяга " от регулаторите. Криптогигантът оспорва обвиняванията.
 На фона на уволненията на софтуерни колоси, Binance наема личен състав
На фона на уволненията на софтуерни колоси, най-голямата борса за криптовалута в света наема личен състав

Компанията желае да има 8000 чиновници до края на тази година

От крипто борсата обявиха пред Reuters, че имат " едни от най-високите стандарти в криптоиндустрията " и се стремят да " подобрят още повече откриването на противозаконна крипто активност на тяхната платформа.

Съобщава се, че следствието от Министерството на правораздаването е почнало през 2018 година и е ориентирано към спазването от страна на Binance на законите на Съединени американски щати против прането на пари.

" Най-малко половин дузина федерални прокурори, участващи в следствието, считат, че към този момент събраните доказателства против крипто борсата са задоволителни за повдигането на наказателни обвинявания против обособени ръководители, в това число против създателя на Binance Чангпенг Джао ", настояват пред Reuters двама от източниците.

Към момента не са взети дефинитивни решения за повдигането на обвинителни актове против борсата за криптовалути и нейните топ изпълнителни шефове.
 Крипто безпорядък: Binance се отхвърли от договорката за закупуване на противника си FTX
Крипто безпорядък: Binance се отхвърли от договорката за закупуване на противника си FTX

Заради " погрешно ръководени потребителски средства ", открити при прегледа на счетоводните книги на FTX
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР