Министерството на отбраната на САЩ обяви, че скоро смята да

...
Министерството на отбраната на САЩ обяви, че скоро смята да
Коментари Харесай

Пентагонът обяви нова група за изследване и защита от НЛО

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи, че скоро счита да сътвори и приложи нов орган, отдаден на координирането на следствията на НЛО, видяни в лимитираните единствено за военни полети въздушни пространства. Този ход е стимулиран от опасения, че неидентифицираните летящи обекти могат да съставляват действителен риск за самолетите и националната сигурност.

Въпреки че известието сигурно не е удостоверение, че дребните зелени човечета съществуват, то евентуално ще развълнува както теоретиците, по този начин и скептиците.

Новината е оповестена в изказване, направено от заместник-министъра на защитата Катлийн Хик, която сподели, че органът ще управлява напъните за „ разкриване, идентифициране и приписване на обекти от интерес “ и за „ оценяване и, съгласно случая, обезвреждане на всички свързани закани за сигурността на полетите и националната сигурност “.

Тези „ обекти, представляващи интерес “ се назовават ​​официално неопределени въздушни феномени (UAP, НВЯ), само че са по-известни по света като НЛО.

Новият орган се назовава Група за синхронизиране на идентификация и ръководство на въздушни обекти, или AOIMSG, и ще рапортува на и бъде следен от високопоставени чиновници във военните и разследващите служби.

В него се споделя, че от тези 143 НЛО 18 са посочили необикновени летателни характерности и придвижване. Дали в тези случаи е взела участие напреднала технология или не е имало потребност от в допълнение следствие. Освен „ занимателния аспект “, обвързван със странните наблюдения в небето, отчетът също по този начин акцентира компликациите при събирането и анализирането на данни за тези обекти и стигмата, с която се сблъскват водачите и други военнослужещи, когато ги оповестяват.

С този отчет и редица неотдавна разкрити видеоклипове на неопределени въздушни феномени, не е изненадващо цялото неспокойствие към опцията тези феномени да са извънземни по природа. Докладът обаче изяснява, че има дребен късмет това да е по този начин, като се споделя: „ Нямаме ясни индикации, че има някакво неземно пояснение за тях – само че ще прегледаме и проучваме всички данни допустимо най-изчерпателно “.

Въпреки че мнозина поясняват огромния интерес на военните към UAP като доказателство за съществуването на извънземни, по всяка възможност те са доста по-загрижени, че тези феномени са осъществени с модернизиран непознат хардуер.

Много наблюдения не са публично обяснени, само че са повече от евентуално обекти като птици, дронове или балони или пък някакви странни, само че напълно естествени атмосферни условия. Въпреки това, има няколко от тях, особено определени, които са сложени в категория „ други “, защото наподобяват необясними с актуалното схващане на военните за науката и технологиите.

Ясно е, че има доста комплициране, неясноти и стигма, свързани с НЛО и процеса на докладването им, само че AOIMSG би трябвало да промени това. За задачата е основан нов типов развой на докладване, който работи във всички клонове на държавното управление, и се чака доста ще усъвършенства бъдещите изследвания по тематиката. Той също по този начин ще дава рекомендации за промени в доктрините, докладите, наредбите, законите и образованието, свързани с тази тема, „ както шефът реши за належащо “.

Фокусът на тялото ще бъде върху UAP и други необясними събития, които се случват в лимитираното военно и държавно въздушно пространство.

Както е упоменато в изказването на Хик, UAPTF на Военноморски сили ще бъде погълната от AOIMSG. Тя ще се управлява и ръководи от съвет отпред със заместник-министъра на защитата по разузнаването и шефа на интервенциите на Обединения щаб. Освен това други висши военни чиновници също ще следят органа.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР