Министерството на отбраната на САЩ обмисля възможността да изпрати последния

...
Министерството на отбраната на САЩ обмисля възможността да изпрати последния
Коментари Харесай

Пентагонът обмисля да изпрати помощ на Украйна без одобрение от Конгреса

М инистерството на защитата на Съединени американски щати обмисля опцията да изпрати последния разполагаем запас за военно подкрепяне на Украйна, с цел да поддържа Киев във войната с Русия, даже и без гаранции, че по-късно тези пари ще му бъдат възобновени от Конгреса, съобщи Укринформ, като се базира на CNN. 

(*Видеото е архивно.)

Според неназовани представители на американските телевизия, представени от телевизионния канал, Пентагонът към момента разполага със средства в размер на към 4 милиарда $ от личния си бюджет, които теоретично би могъл да употребява, с цел да изпрати военна помощ на Украйна от своя боеприпас.

Ведомството по-рано разгласи, че не е готово да изразходва повече пари за подкрепяне на Киев без гаранции, че те по-късно ще му бъдат възобновени от Конгреса, в случай че и когато законодателният орган утвърди настояването за даване на спомагателна военна помощ на Украйна в размер на 60 милиарда $.

Засега не е взето решение, акцентират източниците на Си Ен Ен. По думите им обаче през последните седмици е станало още по-належащо въпросът да бъде подложен за разискване предвид на това, че ситуацията на бойното поле в Украйна става все по-тежко.

Както Укринформ заяви по-рано, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна с управлението на Конгреса. Една от тематиките на диалозите беше незабавната потребност от приемането на закона за нов пакет военна помощ за Украйна.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР