Министерството на отбраната на Русия заяви, че от 20 юли

...
Министерството на отбраната на Русия заяви, че от 20 юли
Коментари Харесай

Москва: Всички кораби, които плават до украинските пристанища в Черно море, ще се смятат за вражески обекти

Министерството на защитата на Русия съобщи, че от 20 юли корабите, приближаващи украински пристанища в Черно море, ще бъдат обсъждани като пренасящи военни товари, оповестиха съветските държавни медии.
" Всички кораби в Черно море, плаващи към украински пристанища, ще бъдат обсъждани като евентуални превозвачи на военни товари ", се споделя в изказване на Министерството на защитата, като се прибавя, че " страните, под чийто байрак плават тези кораби, ще се смятат за участници в украинския спор на страната на Киев ".
Министерството също по този начин съобщи, че регионите в морето към този момент са оповестени за краткотрайно рискови за мореплаване.
Черно море е съществена точка на напрежение в продължаващата близо 17 месеца Специална военна интервенция на Русия в Украйна.
По-рано говорителката на външното министерство Мария Захарова съобщи, че Москва ще се върне към договарянията, в случай че Организация на обединените нации се съгласи да извърши изискванията на меморандума в границите на три месеца.
Новата ескалация идва, откакто тази седмица Русия се отдръпна от съглашение, което позволяваше на Украйна безвредно да изнася зърното си на товарни кораби, пътуващи през черноморските пристанища, макар съветската военноморска обсада.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР