Министерството на отбраната на Русия обяви резултатите от ракетната атака

...
Министерството на отбраната на Русия обяви резултатите от ракетната атака
Коментари Харесай

Безхаберието погуби украинските генерали в Краматорск

Министерството на защитата на Русия разгласи резултатите от ракетната офанзива против Краматорск на 27 юни. Целта е било кадрово заседание. В резултат на това са премахнати двама генерали, до 50 офицери от ВСУ и двадесетина задгранични наемници. Опитът на СВО демонстрира, че провеждането на огромни заседания е обвързвано със съществени опасности. Как въоръжените сили на Руската федерация съумяха да схванат мястото на срещата и за какво ВСУ взеха решение да съберат толкоз величествен команден състав на едно място?

„ В резултат на високопрецизен удар на 27 юни в град Краматорск, Донецка национална република, в пункта за краткотрайно дислокиране на 56-а обособена мотострелкова бригада от ВСУ двама генерали, участващи в щабното заседание, бяха унищожени до 50 офицери от въоръжените сили на Украйна, както и до 20 задгранични наемници и военни съветници “, се споделя в изказването на съветското министерство на защитата в четвъртък.

И това беше първото публично удостоверение на събитието, което се обсъждаше интензивно в обществените мрежи. Както отбелязва каналът “Рибар ” в “Телеграм ”, ударът падна в региона на ресторант “Риа Лонж ”. „ В региона на идване е имало наемници, измежду които успяхме да идентифицираме Алекс Галант, Арно Дедекер и Ник Дъкуърт, както и трима колумбийски жители. В един от видеоклиповете можете също да видите, че един от ранените има татуировка на 3-ти батальон, 75-ти рейнджърски полк на въоръжените сили на Съединени американски щати на ръката си “, прибавят анализаторите.

На собствен ред създателят на различен канал с екзотичното име „ Секс, картели, Фрида Кало “ съумя да разпознава самите колумбийци, в това число депутата Серхио Харамильо, писателя Хектор Абад и журналистката Каталина Гомес. Първият от тях е някогашният вицепремиер и създател на организацията “Агуанта Украйна ”, която популяризира проукраински разкази в Латинска Америка, изключително в културната среда.

Но назад към армейските въпроси. „ Друго видео демонстрира мъж в униформа с емблемата на 101-ва въздушнодесантна дивизия на въоръжените сили на Съединени американски щати. Сред ликвидираните има и украински военни. Например 22-годишният член на “Азов ” Артьом Суховей. В един от видеозаписите с следствията от ударите глас зад кадър споделя, че под руините има единствено бойци “, прибавя военният сътрудник на “Комсомолская Правда ” Александър Коц.

В същото време военният специалист Борис Рожин означи, че пицарията в Краматорск се е „ оказала дебела “ и това явно е „ един от най-ефективните удари на съветското министерство на защитата върху скупчване на задгранични наемници ” и “разузнавателна работа, будеща почитание “.

За страдание, ударът по обекта в Краматорск не мина без жертви измежду цивилни. Въпреки това „ съпътстващите вреди и жертвите, както нормално, се дължат на обстоятелството, че украинските терористи употребяват инфраструктурата на градовете и цивилните, живеещи там, като живи щитове “. „ Това решение беше взето от бандата на Зеленски от първите дни на войната, затова цялата отговорност за съпътстващите жертви и опустошения лежи върху него “, счита Рожин.

„ Ударът беше ефикасен, нашето разузнаване работи съвършено, прицелът беше прецизен. Можем да похвалим нашите експерти, които съумяха да разпознават този обект, да го насочат с ракета и да го унищожат ”, споделя Владимир Гундаров, боен специалист, капитан 1-ви сан от запаса.

Според него двамата премахнати вследствие на удара генерали са били свързваща нишка с американското командване в Европа. И като се има поради смисъла на града за ВСУ, е решено да се организира заседание с огромен брой високопоставени военни, макар обстоятелството, че такива срещи, както сподели опитът на СВО, носят огромни опасности.

„ Краматорск е логистичен и команден център, от който войските се управляват непосредствено на фронтовата линия. На това съвещание е трябвало да се реши какво да се прави по-нататък с „ контраатаката “, къде да се удря по-нататък. Това е работен миг. Невъзможно е да се откажат такива срещи. Оттам до нашите позиции има няколко десетки километра - и ВСУ рискуваха да организират такава среща. Тези, които не поемат опасности, не попадат под съветските ракети “, сподели източникът.

„ Военният спор е преподавател, само че всеки преподавател има както отлични възпитаници, по този начин и двойкаджии. Това, което видяхме в Краматорск, се назовава безхаберие, за което заплащат с живота си “, прибавя Владислав Шуригин, боен специалист.

Според него ударът на съветските военни " доближи задачата си и под него попаднаха украинското командване и задгранични наемници ". „ Това могат да бъдат както полеви генерали, по този начин и щабни, а също наемници. Предвид част от фрагментите от там, един от американските високопоставени инструктори също е попаднал под ударите “, счита Шуригин.

Гундаров уточни една от евентуалните аргументи щабното съвещание да се организира в пицария към хотел - на място с огромно скупчване на цивилни. „ Краматорск е фронтов град, по чиито военни обекти непрестанно се нанасят ракетни и артилерийски удари. Има военни като бълхи по куче. ВСУ имат огромни ограничавания при избора на място. Затова, където има опция, там се разполагат. Там се хранят, спят и работят ”, заключва събеседникът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР