Министерството на отбраната на Израел обяви началото на разминирането на

...
Министерството на отбраната на Израел обяви началото на разминирането на
Коментари Харесай

Израел ще разминира свещената зона на брега на река Йордан

Министерството на защитата на Израел разгласи началото на разминирането на брега на река Йордан, където Исус Христос е бил кръстен от Йоан Предтеча. От ведомството допълниха, че ще предадат на вярващите обезвредена площадка, съобщи РИА Новости, представена от организация " Фокус ".
Сега поради мините, останали още от времената на спора сред Израел и Йордания, огромна част от светинята е обградена и закрита за достъп за поклонниците.
В рамките на плана се възнамерява разминирането на един милион квадратни метра земя . Специалистите от министерството на защитата чакат да открия към 3000 рискови обекта, в това число противотанкови и противопехотни мини “, написа в публично заявление на Министерството.
Християните, изключително православните имат вяра, че на това място Исус Христос е кръстен от Йоан Предтеча и точно тук му се явява Светият дух.
Районът попада под израелски надзор след войната от 1967 година и до 2011 година се счита за „ военна зона “, където богомолците се пускат само по огромни християнски празници.
„ Разминирането на мястото е неповторима опция. Гордеем се с прочистването на тези земи и връщането им на религиозните управляващи “, съобщи пред публицисти Марсел Авив, оглавяващ Израелското национално ръководство за разминиране, което работи под егидата на Министерството на защитата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР