Министерството на отбраната на Беларус съобщи, че са завършили продължаващите

...
Министерството на отбраната на Беларус съобщи, че са завършили продължаващите
Коментари Харесай

Приключиха съвместните учения между Беларус и Русия

Министерството на защитата на Беларус заяви, че са приключили продължаващите две седмици взаимни учения с военновъздушните сили на Русия, съобщи Ройтерс.

Според украинската страна, макар че учението е приключило, съветската въздушна група не се е върнала в непрекъснатата си база, заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

Агенцията отбелязва, че тази взаимната военна интензивност е провокирала опасенията на Киев и Запада, че Русия може да се готви да въвлече близкия си съдружник Беларус по-нататък в спора в Украйна.

Минск посочи, че по време на военните учения са изпълнени необятен диапазон от задания, които са имали извънредно защитителен темперамент.

Командващият беларуските военновъздушни сили и противовъздушната защита полковник Андрей Лукянович сподели, че един от отработените по време на военните учения детайли е бил разполагане и пребазиране на дребни групи самолети на военната авиация на аварийни летища в Беларус и Русия. Включително и на летища, употребявани от гражданската авиация, където кацаха съветски водачи със самолети Су-34 и нашите самолети Су-30 ", добави той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР