Министерството на отбраната и разузнаването на САЩ започнаха разследване на

...
Министерството на отбраната и разузнаването на САЩ започнаха разследване на
Коментари Харесай

Пентагонът проучва как коронавирусът може да е биооръжие

Министерството на защитата и разузнаването на Съединени американски щати започнаха следствие на вероятната приложимост на ковид като биологично оръжие от страна на съперниците на Съединените щати, съгласно чиновници на защитата и разузнаването, представени от " Политико ".

Според създателите на публикацията провеждането на това следствие демонстрира възходящо схващане от страна на националната сигурност за проблемите с ковид и рисковете, които той носи . Но чиновниците не имат вяра, че коронавирусът е съзнателно основан за тази цел .

Програмата за нуклеарна, химическа и биологична отбрана на Пентагона продължава да поддържа пандемичните старания от разнообразни организации. Както отбелязва представителят на министерството на защитата на Съединени американски щати, подполковник Майк Андрюс, тези ограничения включват тестване за зараза, създаване на ваксини , обезпечаване на маски, филтри за тях и термоизолатори.

В същото време Андрюс отхвърля да разяснява обстановката с следствието , като акцентира, че к лючовата тематика към момента е произходът на ковид и обстоятелството, че управляващите в Китай са били наясно с неговото битие на по-ранни стадии.

Изданието отбелязва, че сега не се знае какво съответно би могло да докара до засилено внимание от страна на разследващите служби и Пентагона към теорията за вероятното потребление на ковид като биологично оръжие .
 Не може да се има вяра на китайските комунисти, предизвести шефът на Пентагона
Не може да се има вяра на китайските комунисти, предизвести шефът на Пентагона

Те ни подвеждат, те не са транспарантни, даже от първите дни на този вирус

Длъжностните лица подчертаха, че смяната не значи, че те считат, че вирусът е предопределен да бъде оръжие - разследващата общественост към момента изследва евентуалния генезис на вируса, само че сега няма разузнаване или научни доказателства, които да поддържат теорията, че той се популяризира от лаборатория в Китай .

Експертите на Biodefense настояват, че рискът Covid-19 да бъде оръжие в огромни размери е дребен , като се има поради мощно заразната му природа, която евентуално би провокирала болест за всяка група , която се опита да го популяризира. Но това не е спирало някои да се пробват, съгласно предизвестие, което ФБР изпрати на локалните полицейски организации предишния месец: " Членовете на екстремистки групи се окуражават взаимно да популяризират вируса , посредством телесни течности и персонални взаимоотношения ", оповестява бюлетин, представен от ЕйБиСи.

Отделно, чиновник на администрацията разясниха пред " Политико ", че вероятността за съзнателно заразяване, ориентирано към чиновниците на държавното управление на Съединени американски щати, " е притеснителна " и означават, че Министерството на защитата " е наложило доста ограничавания за пътешестване ", макар че известно количество заразявания са " неизбежни ".

" Биооръжието не е нещо, което наподобява на арсенал - това е просто патоген ", разяснява Анди Вебер, зам.-министър на защитата по стратегии за нуклеарна, химическа и биологична отбрана при президента Обама. " В своето естествено положение актуалният вирус може да бъде употребен като биологично оръжие от по-малка група . "

" Или за страна с по-усъвършенствана стратегия за биологично оръжие, може да даде усъвършенствани характерности на този вирус . " И той може да бъде публикуван благодарение на елементарно налични принадлежности като машина за мъгла мъгла или бутилка за напръскване, добавя той

" Противниците би трябвало единствено да следят провалите , които тази пандемия нанася, за да знаят, че в случай че желаят да стартират био нахлуване, това може да нанесе доста вреди . Освен това дава спомагателна изгода от правдоподобно отказване. Очевидно обаче има евентуалното влияние върху вашето лично население - само че според от съперника, той може просто да не се интересува от това. "
 Пентагонът: Приоритет за Съединени американски щати е модернизацията на нуклеарната триада
Пентагонът: Приоритет за Съединени американски щати е модернизацията на нуклеарната триада

Авиацията е най-засегната от разпространяването на ковид

Говорителят на външното министерство на Китай Джао Лицян съобщи, че версията за изкуственото основаване на ковид не е подкрепена с никакви доказателства . Така той разяснява обявата на телевизионния канал Fox News, че " нулевият пациент " с ковид се допуска, че е чиновник на лабораторията в Ухан, оповестява ТАСС.

Вероника Скворцова, началник на Федералната здравна и биологична организация на Русия , съобщи, че теоретично не може да бъде изключена доктрина за изкуствения генезис на нов вид ковид . Тя обаче акцентира, че " тук не е нужно да гадаете, би трябвало да проведете доста съществени проучвания ".

В същото време формалният представител на Световната здравна организация - СЗО Фадела Шайб съобщи, че СЗО по този въпрос " се основава на научни доказателства и има вяра, че произходът на този вирус е скотски ".
 СЗО: Новият ковид не е манипулиран или конструиран в лаборатория
СЗО: Новият ковид не е манипулиран или конструиран в лаборатория

Имало над 70 ваксини в развой на развиване в международен мащаб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР