Министерството на околната среда и водите и Българската стопанска камара

...
Министерството на околната среда и водите и Българската стопанска камара
Коментари Харесай

МОСВ И БСК с обща цел срещу незаконните превози на отпадъци

Министерството на околната среда и водите и Българската стопанска камара подписаха меморандум за съдействие при транспортите на боклуци за и от България.

Документът планува съдействие сред Министерство на околната среда и водите и БСК за недопускане на противозаконни транспорти на боклуци от и за страната, както и дейно използване на нормите на екологичното законодателство. В тази връзка двете институции ще обменят информация, хрумвания, опит и статистически данни, ще създават взаимни планове и начинания, и ще съорганизират конгреси, конференции, семинари, образования и работни срещи.

Съгласно Меморандума, при зародили компликации при използването на настоящото законодателство по отношение на трансграничните транспорти на боклуци, екоминистерството се ангажира да предприеме с воевременни дейности за изменение на нормативната уредба, без да се визира функционалността й за задачите на контрола.

„ Чрез разговор и съдействие сред Министерство на околната среда и водите и представителите на бизнеса можем да реализираме позитивни резултати в предварителната защита на противозаконните транспорти на боклуци “, съобщи след подписването на документа екоминистърът Емил Димитров.

От своя страна, стопанската камара ще взе участие интензивно в процесите по координиране, консултиране и информиране на заинтригуваните страни за обезпечаването на по-доброто администриране на процесите. Организацията ще оказва действителна поддръжка на разговора за облекчение на бизнеса. По нейно гледище, уведомлението може да бъде направено от получателя, а не от превозвача, което понижава административния напън върху тази активност.

БСК и Министерство на околната среда и водите подписват Меморандума, водени от:

<!--[if--> <!--[endif]--> ползите на страната и на икономическите оператори, осъществяващи трансграничен транспорт на боклуци за и от Република България, <!--![endif]--> <!--![if-->
разбирането, че посредством разговор и съдействие сред Министерство на околната среда и водите и представителите на бизнеса могат да бъдат реализирани позитивни резултати в предварителната защита на противозаконните транспорти на боклуци,
<!--![endif]--> <!--![if--> <!-- --> <!--[if--> <!--[endif]--> желанието да обединят своите старания за реализиране на взаимно съдействие в региона на транспортите на боклуци.<!--![endif]--> <!--![if--> <!--[if--> <!--[endif]-->

„ БСК е бизнес организацията, която има водеща експертиза в региона на околната среда и, в частност – по проблемите, свързани с превозването на боклуци. Ето за какво, подписаният през днешния ден документ е естествено разследване от многогодишните ни старания да приведем българското законодателство и процедура към европейските и международни стандарти, без да ги надвишават, тъй че да бъдат съхранени и ползите на икономическите оператори, ангажирани с тази активност “, уточни от своя страна ръководителят на БСК Радосвет Радев.

Той изрази вяра, че в оптимално бързи периоди ще стартира осъществяването на заложените в Меморандума взаимни действия.

Меморандумът е неопределен и може да бъде преустановен с едномесечно документално предупреждение, отправено от всяка от страните.

<!--![endif]--> <!--![if--> <!--![endif]--> <!--![if--> <!--![endif]--> <!--![if-->
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР