Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от изпита

...
Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от изпита
Коментари Харесай

Обявиха отговорите от изпита по БЕЛ след 7-ми и 10-ти клас

Министерството на образованието и науката разгласява правилните отговори от изпита по български език и литература след 7-и и 10-и клас. Над 117 000 възпитаници се явиха на изпита през днешния ден, който е и вход за гимназиите за седмокласниците, а десетокласниците от обединените учебни заведения посредством него могат да продължат в 11-и и 12-и клас.

Седмокласниците работиха по Вариант 2, който беше изтеглен в Просветното министерство тази заран. Учениците решаваха тест от 25 въпроса и писаха преразказ върху неизчувана творба - " Ева, която пораства и се смалява " на Иванка Могилска. Разказът е написан особено за банката с неизучавани творби, която се употребява за националното външно оценяване в 7-и клас.

С история за преподавател и неговите възпитаници, които намират неповторима находка, бяха свързани езиковите задания и тези за четене с схващане. Предпоследната 25-a задача изискваше с няколко фрази учениците да обяснят какво внушават стихове от одата " Опълченците на Шипка " на Иван Вазов.

Десетокласниците работиха върху три текста - за дебатите, за Дуранкулак и върху фрагмент от повестта " Гераците " на Елин Пелин. Последната задача беше да напишат обобщение на текста за Дуранкулак.

Резултатите и от двата изпита ще са ясни до 28 юни.

Вижте правилните отговори:













Верните отговори можете да видите и.

Вижте правилните отговори от изпита след 10-ти клас:













Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР