Министерството на младежта и спорта планира някои облекчения за федерациите

...
Министерството на младежта и спорта планира някои облекчения за федерациите
Коментари Харесай

Световните шампионки по естетическа групова гимнастика са Отбор на месец ноември

Министерството на младежта и спорта възнамерява някои облекчения за федерациите през 2023 година. Това стана ясно на конференцията в Пресклуб " България ", по време на която международните шампионки по естетическа групова гимнастика от националния отбор-жени бяха наградени за Отбор на месец ноември. Техният треньор Кристина Ташева бе оповестена за треньор на месеца.

" Голяма бе поддръжката тази година към нас от страна на Министерството на младежта и спорта и в частност от страна на Радослава Димитрова. Благодарение на нея, получихме целево финансиране от 27 000 лв. за присъединяване ни на международното състезание в Грац, Австрия, където девойките завоюваха международната купа. За следващата година сме измежду 17-те неолимпийски спортове, които ще получат финансиране от ММС, откакто до неотдавна в продължение на 5 години не получавахме и стотинка ", разяснява Ташева.

" Ще извадим наемите от бюджета на федерациите, с цел да можем да ги облекчим поради повишаването им. Освен това, планираме да поемем заплатата на най-малко един народен треньор от неолимпийските спортове, тъй че те да могат да се оправят по-лесно в актуалната обстановка. Към този миг бюджетът на ММС не е изменен по отношение на изтичащата година ", сподели от своя страна Радослава Димитрова, държавен специалист към дирекция " Високи спортни достижения " към Министерството на младежта и спорта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР