Министерството на младежта и спорта организира на 23 септември (събота)

...
Министерството на младежта и спорта организира на 23 септември (събота)
Коментари Харесай

В Борисовата градина откриват Европейска седмица на спорта

Министерството на младежта и спорта провежда на 23 септември (събота) от 11.00 часа в Борисовата градина на формалното разкриване на Европейската седмица на спорта #BeActive.
Седмицата ще бъде открита със спортно ревю „ Избери спорт #Бъди деен “, което ще се състои в пространството на гърба на детската площадка със „ Слончето “ откъм езерото „ Ариана “. Събитието е проведено от Министерството на младежта и спорта, което е координатор за България на самодейността #BeActive.
Спортното ревю „ Избери спорт #Бъди деен “ ще се състои на 23 и 24 септември в Борисовата градина. На него водещите спортни федерации ще показват опциите за упражняване на техните спортове на територията на София и ще създадат демонстрации.
Гражданите и гостите на столицата ще имат опция да си изберат спорт и да се включат в игрите, проведени от обособените федерации. Ще могат да се допрян до магията на леката атлетика посредством специфичната стратегия на Международната федерация „ Детска атлетика “. На татамито ще има демонстрации на бойните изкуства таекуондо, карате, кик бокс и муай тай. Баскетболни кошове, волейболни и мрежи за бадминтон ще са разполагаем на всеки, който желае да поиграе. Желаещите ще могат да вземат първи уроци на кану-каяк в езерото „ Ариана “, написа БГНЕС. Презентации и демонстрации ще създадат още федерациите по фехтовка, съвременен петобой, джудо, битка, бокс, плуване, биатлон, тенис, хандбал, спортна гимнастика, акробатика, пукотевица с лък, голф и ски. Балканска федерация приспособена физическа интензивност Балкани и Черноморска област ще направи зумба проява, в която могат да се включат всички искащи.
Европейската седмица на спорта се провежда за трета поредна година. За 2017 година тя ще се организира от 23 до 30 септември със спортни събития в София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Враца.
Европейската седмица на спорта е самодейност на Европейската комисия за поощряване на заниманията със спорт и двигателната интензивност измежду популацията в Европа. Целта е да се усили броят на физически дейните жители, тъй като спортът покачва качеството на живот, усъвършенства здравето, понижава икономическите разноски на семействата и носи обръщение за приемливост. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР