Министерството на културата (МК) ще сезира прокуратурата с резултати от

...
Министерството на културата (МК) ще сезира прокуратурата с резултати от
Коментари Харесай

Министерството на културата ще сезира прокуратурата за катакомбите под Главната на Пловдив

Министерството на културата (МК) ще сезира прокуратурата с резултати от почналата втора подробна инспекция на прокопания тунел до римския стадион в Пловдив, оповестиха от МК. Министър Велислав Минеков започва неотложно административно произвеждане по силата на Закона за културното завещание.

То е въз основа на показания на 29 ноември констативен протокол от незабавната инспекция на комисия с присъединяване на представител на основна дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание ", при която е открито прокопаването на тунела.

Главна дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание " ще извърши подробна инспекция на обекта с комисия, в която ще има още веднъж представител и на Регионалния археологически музей в Пловдив. Втората инспекция има за цел да откри какви и какъв брой навръх брой нарушавания на Закона за културното завещание и други нормативни актове са били направени.

До момента е несъмнено, че причинителите на действието нямат нужната съгласувана от МК документи, която да им разреши прокопаването на тунел, както и на място не е участвал наблюдаващ археолог, какъвто би трябвало да има съгласно Закона за културното завещание, прецизират от МК. Отделно е открито, че са застрашени и основите на къщите, наоколо до които е копано.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР