Министерството на културата и туризма в Абу Даби публикува актуализиран

...
Министерството на културата и туризма в Абу Даби публикува актуализиран
Коментари Харесай

Абу Даби освобождава туристите от още три държави от карантина

Министерството на културата и туризма в Абу Даби разгласява обновен " зелен лист " на страните (общо 13), чиито жители са освободени от карантина. Новите в листата включват Казахстан, Мароко и Саудитска Арабия, писа в. „ Кхалийдж таймс “.

В същото време специалистите обръщат внимание на обстоятелството, че описът се актуализира постоянно и в случай че епидемиологичната обстановка другаде продължи да се усъвършенства, съответната страна има късмет да бъде включена в него.

Днес описът включва: Австралия, Бутан, Бруней, Китай, Гренландия, Хонконг, Исландия, Казахстан, Мавриций, Мароко, Нова Зеландия, Саудитска Арабия, Сингапур. Гражданите на тези страни би трябвало да преминат PCR проби единствено при идване на летището в Абу Даби.

Абу Даби също леко облекчава рестриктивните мерки за туристическия бранш: частните плажове и басейни усилват заетостта си от 50 на 60%, кината и другите места за занимания имат право да работят с 30 % претовареност, като туристите би трябвало да имат негативен PCR за Covid-19.

Освен това на интернационалното летище в Абу Даби е разкрита лаборатория, която организира PCR проби за Covid-19.

Нейната продуктивност е 20 хиляди теста дневно, написа „ Гълф бизнес “.

Според пресслужбата на летището, тестването е гратис за всички идващи пасажери, а резултатите са налични след 90 минути (това е един от най-бързите проби в света), те се изпращат посредством SMS и WhatsApp, а също са налични в мобилното приложение Alhosn.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР