Министерството на иновациите и растежа (МИР) сключи първите 780 договора

...
Министерството на иновациите и растежа (МИР) сключи първите 780 договора
Коментари Харесай

Сключени са първите 780 договора за 196 млн. лв. по Плана за възстановяване

Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) подписа първите 780 контракта (от общо 953) по процедурата от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) „ Технологична рационализация “. Одобрените за финансиране претенденти по подписаните досега контракти ще получат общо 196 363 435 лева

Средствата ще бъдат употребявани от микро-, дребни и междинни предприятия от цялата страна за закупуване на машини, уреди, съоръжение и профилиран програмен продукт, с които да покачат успеваемостта на индустриалните си процеси.

Документите се подаваха напълно онлайн през системата ИСУН 2020. Процедурата беше ориентирана най-вече към индустриалните компании – за медикаменти, медицински произведения и уреди, компютри или оптични материали, храни, питиета, дрехи и други Допустими бяха още предприятия, които се занимават със събиране на боклуци или с преработване на материали, кино и телевизионни студиа, радиа, малките екрани и осведомителни организации, както и компании с архитектурна, инженерна или научноизследователска и развойна активност.

Според разпоредбите на процедурата претендентите имаха опция да пристъпят към осъществяване на дейностите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР