Министерството на иновациите и растежа (МИР) ще инвестира близо 2,3

...
Министерството на иновациите и растежа (МИР) ще инвестира близо 2,3
Коментари Харесай

Инвестиции за близо 2,3 млрд. лв. за българския бизнес до края на годината

Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) ще влага близо 2,3 милиарда лева в развиването на българския бизнес до края на годината. Това съобщи заместник-директорът на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ (ГД ЕФК) към МИР Калин Маринов на българо-турски конгрес в Бургас.

Средствата ще бъдат отпускани като безплатна помощ, като финансови принадлежности и като композиция от двата типа финансиране. Те са част от пакета за поддръжка на фирмите по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) и новите стратегии „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ и „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “.

Маринов уточни, че още близо два месеца продължава кандидатстването по третата процедура от НПВУ за създаване на лични ВЕИ системи в композиция с акумулатори за предпазване на създадената сила. Бюджетът й е 200 млн. лева и от нея могат да се възползват микро, дребни и междинни предприятия, както и сдружения с до 3000 чиновници от съвсем всички...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР