Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проект на Закон

...
Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проект на Закон
Коментари Харесай

Министерство на финансите ограничава плащанията в брой – от 10 000 лв. на 5 000 лв., промени и в Данъчния кодекс

Министерството на финансите разгласява за публично разискване план на Закон за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Предлагат се ограничения в региона на фискалния надзор на артикули с висок фискален риск, които имат за цел по-ефективна предварителна защита и противопоставяне против данъчните измами и укриването и невнасянето на налози. Въвежда се наложително авансово обявление на данни за транспортите на артикули на територията на Република България на артикули с висок фискален риск, осъществявани с транспортни средства над 3,5 тона, оповестиха от МФ.

Предлагат се и ограничения по отношение на изискванията и реда за разплащанията на разпоредителите с бюджет по контракти – въвеждане на режим за известяван на приходните организации за идни заплащания от бюджета към данъчно задължени лица.

Плащанията ще са по подписани контракти на стойност над 10 000 лева, както и за предявени на задължените лица изпълнителни листове за над 1000 лева Този режим е законово развиване на постановките на Решение № 592 / 21.08.2018 година на Министерския съвет за изискванията и реда за разплащанията на разпоредители с бюджет по контракти, като се уголемява и кръгът на задължените лица по това решение. Чрез него ще се вкара още един метод за информиране на обществените реализатори за съществуване на финансови средства в данъчно задължени лица. Предлагат се и други промени в разпореждания на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, обусловени от открити в практиката недостатъци и непълноти.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР