Министерството на финансите планира да обедини Националната агенция за приходите

...
Министерството на финансите планира да обедини Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

Министърът на финансите обяви сливането на НАП и Агенция Митници

Министерството на финансите възнамерява да сплоти Националната организация за приходите (НАП) и Агенция " Митници ", като подготовката за това към този момент е почнала, излиза наяве от известие на ведомството.

" Опитът демонстрира, че единните приходни организации водят до по-ефективно администриране на приходите, " показват от министерството на финансите, само че не прецизират по кое време ще проработи новата конструкция.

Ясни са обаче първите кадрови промени по отношение на преструктурирането: досегашният заместник-изпълнителен шеф на Агенция " Митници " Петя Банкова става неин шеф. Директорът Павел Тонев става консултант на финансовия министър Асен Василев, с цел да подкрепя работата по основаването на единната приходна организация.

Идеята за обединение на двете организации не е нова. През 2014 година тя беше възродена от финансовия министър в кабинета " Орешарски " Петър Чобанов, а през 2015 година тогавашният министър председател Бойко Борисов също предложи сходно обединение, само че относително бързо се отхвърли от концепцията.

В същото време няколко дни преди предстоящата ротация в кабинета е реалност и още една кадрова смяна: със заповед на министъра на финансите отпред на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) застава Илка Димова, а досегашният шеф Стефан Белчев се връща в системата на министерството на финансите.

Целта на смяната в управлението на АДФИ е усъвършенстване работата на Агенцията, за процесите па осъществяване на финансовите инспекции да отговорят на най-хубавите европейски практики, споделят от министерството на финансите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР