Министерството на финансите на САЩ санкционира фирмата от Сърбия MCI

...
Министерството на финансите на САЩ санкционира фирмата от Сърбия MCI
Коментари Харесай

САЩ санкционираха сръбска компания, собственикът ѝ попадна в черния списък

Министерството на финансите на Съединени американски щати глоби компанията от Сърбия MCI Trading DOO със седалище в Белград, заяви " Косова Прес ".В известието на американските управляващи се споделя, че тази компания е помогнала на съветската компания AK Microtech да закупи високотехнологично съоръжение от производители в Азия, Европа и Близкия изток.AK Microtech е упрекната, че е предоставила на съветското министерство на защитата високотехнологично съоръжение.

AK Mictotech е профилирана в прехвърлянето на задгранични технологии към съветски компании за произвеждане на микроелектроника. „ Някои от обектите, които получават тези устройства, са лица и организации, блокирани от Съединените щати “, се споделя в изказването, като се добавя, че AK Microtech работи с не-руски медиатори, с цел да изпрати устройствата до съветски получатели.

" Един от тези медиатори е сръбската компания MCI Trading DOO ", се добавя в известието.Там се загатва, че сръбската компания е направила редица прехвърляния за съветската компания от началото на войната на Русия в Украйна през февруари 2022 г.Компанията MCI Trading и нейният шеф Иван Цветик са добавени към листата със наказания поради " материална помощ и спонсорство или даване на финансова или софтуерна помощ на компанията AK Microtech ".Заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо съобщи, че новите наказания съставляват още една стъпка в напъните на Съединени американски щати да лимитират военния потенциал на Русия и въздействието ѝ на Балканите. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР