Министерството на финансите на САЩ е изпратило известия до компаниите

...
Министерството на финансите на САЩ е изпратило известия до компаниите
Коментари Харесай

САЩ се захващат с корабите, заобикалящи санкциите срещу Русия

Министерството на финансите на Съединени американски щати е изпратило вести до фирмите за ръководство на кораби с искане за информация за 100 кораба , за които подозира, че нарушават западните наказания за съветския нефт, съгласно източник, представен от Ройтерс.

Уведомленията, изпратени от Службата за надзор на задграничните активи до компании за ръководство на кораби в към 30 страни в петък, съставляват най-голямата стъпка от този тип на Съединените щати , откогато, целящ да ограничи приходите от нефт за Москва като наказване за нейното навлизане в Украйна, сподели източникът.

Министерството на финансите не разяснява информацията. " Въпреки че не удостоверяваме и не разясняваме следствия или насилствени дейности, Министерството на финансите се е заело да наложи тавана на цените и да понижи ресурсите на Русия за нейната война против Украйна ", сподели представител на Министерството на финансите.

Групата на седемте (Г-7), Европейският съюз и Австралия постановиха таван от 60 $ за барел предишния декември върху износа на съветски недопечен нефт по море. Той не разрешава на западни компании да дават услуги като превоз, обезпечаване и финансиране за петрола, продаван над тавана.

Движението на международните цени на петрола тази година значи, че огромна част от съветския нефт се търгува над тавана . Но публични представители на Съединени американски щати споделиха, че таванът към момента постанова спомагателни разноски на Русия, като я принуждава да разчита на " нереален флот " от остарели танкери, по-дълги пътувания и незападни морски услуги, които понижават приходите, които може да изразходва за войната.
 Европейски Съюз завърши 12-ия пакет наказания против Русия
Европейски Съюз завърши 12-ия пакет наказания против Русия

Може да бъде показан в сряда

Миналия месец Съединени американски щати също постановиха наказания на притежателите на два танкера, които превозваха съветски нефт на цена над тавана, първото доста използване на мярката.

Източникът, осведомен с новите вести, сподели, че някои от корабите, които в този момент се проверяват, са взели участие в изтеглянето на съветски нефт от тихоокеанското пристанище Козмино, до момента в който други са били натоварени на пристанището Приморск във Финския залив.

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласява предизвестие към американските компании през април за допустимо отбягване на тавана на цените на съветския нефт за суровия нефт, изнасян през тръбопровода Източен Сибир в Тихия океан и пристанищата в Източна Русия.

Източникът, осведомен с известията, сподели, че една от фирмите, които са получили искане за информация, е Beks Shipping, основана в Турция. Ройтерс не съумя да се свърже незабавно с компанията по телефона за коментар. Източникът не е показал други компании.

Исканията за информация са рутинна стъпка в следствията на наказания, сподели източникът, и са предопределени да съберат детайлности като информация за фирмите, които са наели избрани кораби и/или са закупили петрола, който те транспортират.

Таванът на цените провокира смяна на международните пазари, защото Китай и Индия купуват съветски нефт, постоянно с отстъпка. Голяма част от този нефт обичайно отиваше в Европа и на други пазари.
 Съединени американски щати постановат наказания на съветски план за полутечен газ
Съединени американски щати постановат наказания на съветски план за полутечен газ

Мерките биха засегнали и европейски компании
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР