Министерството на финансите изпрати днес официално към Европейската комисия и

...
Министерството на финансите изпрати днес официално към Европейската комисия и
Коментари Харесай

МФ изпрати официално към ЕК първото искане за плащане по Плана за възстановяване 

Министерството на финансите изпрати през днешния ден публично към Европейската комисия и в периодите, избрани в оперативните договорености сред Република България и Европейска комисия, първото искане за заплащане по Плана за възобновяване и резистентност на стойност 1 368 912 911 евро, оповестяват от ведомството.

Искането за заплащане включва 22 стадия и цели, свързани с осъществяването на 18 промени и вложения от Плана, като единствено за един стадий се рапортува отчасти осъществяване, който се чака също да бъде изпълнен в границите на периодите за обзор и утвърждение от Европейска комисия, според член 24 от Регламент (ЕС) 2021/241 на Европейския парламент и на Съвета от 12 февруари 2021 година за основаване на Механизма за възобновяване и резистентност.

" Това е значима крачка за осъществяването на Плана. Надявам се общите старания на българските институции да доведат до сполучливата му реализация, с цел да може тези средства да подкрепят стопанската система ни и цялото общество да види резултатите от тях “ – разяснява министърът на финансите Росица Велкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР