Министерството на финансите да прави бюджет 2023, а не народните

...
Министерството на финансите да прави бюджет 2023, а не народните
Коментари Харесай

Делян Добрев: Част от партиите трябва да спрат да се държат като в детската градина

Министерството на финансите да прави бюджет 2023, а не народните представители, които нямат реалистични визии.

Това заяви за Euronews България депутатът Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. Той беше безапелационен, че няма да поддържат „ Продължаваме промяната “ в нито един аспект във връзка с бюджета.

„ Опитваме се да водим някакъв спор с сътрудниците “, уточни Добрев и означи, че част от целите на „ Продължаваме промяната “ (ПП) се припокриват с програмата на ГЕРБ-СДС.

По думите на Добрев от Политическа партия вършат планове за повишени разноски за идната година въз основата на повишена прогноза на Брутният вътрешен продукт за 2023 година от 180 милиарда лева
Когато сгрешим с тази прогноза за Брутният вътрешен продукт за идната година, вместо да изтеглим дълг за 15 милиарда, колкото счита, че ще са нужни Министерството на финансите, ще би трябвало да изтеглим 20 милиарда и дефицитът от 6% ще стане 8% или 10%.
„ В тази връзка, не бихме ги подкрепили за внасяне на каквото и да е решение за бюджет, тъй като считаме, че вярното е да се удължи действието на настоящия бюджет до избирането на ново държавно управление, което да заложи своя лична политика в един подобен бюджет. В противоположен случай това сватбарско наддаване, което видяхте през вчерашния ден на срещата сред нас и Политическа партия, ще се случи в пленарна зала и даже ще одобри формата на предстоящ бюджет “, разяснява още Добрев.

Според него актуалният бюджет няма потребност от актуализация.

„ Трябва да има държавно управление в това Народно заседание. Част от партиите би трябвало да спрат да се държат като в детската градина и да поемат отговорност за дейностите си “, акцентира Добрев и добави, че ГЕРБ нямат терзания да отидат на нови избори, защото са система партия.

„ Аз чакам в случай че има кабинет, той вероятно да бъде с третия мандат “, сподели още политикът от ГЕРБ.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР