Министерството на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор

...
Министерството на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор
Коментари Харесай

Петков обяви важно решение за газовата сигурност на България през зимата

Министерството на енергетиката ще направи предложение за подписване на контракт за седем карго кораба с полутечен газ (LNG), които да подобрят енергийната сигурност на България. Условието за приемането на тези количества е през идващия месец служебното министерство на енергетиката да обезпечи енергийната инфраструктура от Гърция и Турция. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министър председателят в оставка.

„ Ще имаме по един карго транспортен съд с полутечен газ за октомври, ноември, декември, януари, февруари, март и април “, посочи той.

Премиерът в оставка акцентира, че договорът ще бъде подписан през днешния ден, само че ще бъде оставена опция да бъде доказан до 19 август. „ Даваме опция на служебното държавно управление, в случай че откри по-добра оферта от тази, да одобри нея. Ако има усложнения с инфраструктурата, да няма разход за българската страна. Когато чуете рецензия във връзка енергийното положение на България в идващите месеци, това държавно управление дава опция на служебното да закупи газ на цени с към 30 $ под цената на европейските пазари “, означи.

На днешното държавно съвещание е била призната и програмата за обезщетения за бизнеса поради високите цени на тока. „ С таван от 250 лева По същия метод подсигурихме 633 000 небитови крайни клиенти. Те ще имат безспорна изясненост за цената на тока в идващите месеци “, уточни министър председателят в оставка.

Гласувани са и още 150 млн. лева, с цел да продължи мярката за 25 ст. отстъпка на литър гориво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР