Министерството на енергетиката на САЩ наскоро потвърди придобиването на три

...
Министерството на енергетиката на САЩ наскоро потвърди придобиването на три
Коментари Харесай

САЩ се запасява с огромни количества петрол

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати неотдавна удостовери придобиването на три милиона барела нефт за попълване на стратегическия петролен запас (СПР) след историческата огромна продажба през предходната година.

Това закупуване , обезпечено за доставка до площадката в “ “, Тексас, беше осъществено на междинна цена от $77.31 барел, което е доста под междинната цена за 2022 година от $95 за барел.

В отговор на ескалиращите цени на петрола, провокирани от нахлуването на Русия в Украйна, администрацията на президента Джо Байдън инициира обилни продажби, в това число невижданата продажба на 180 милиона барела, за стабилизиране на пазара.

За да възстановят запаса след миналогодишните продажби, Съединени американски щати закупиха почти 14 милиона барела. Освен това се чака до февруари към 4 милиона барела да се върнат в SPR, защото петролните компании връщат заетия нефт посредством съглашение за замяна.

При неотдавнашната договорка Sunoco Partners Marketing & Terminals LP продаде 1.2 милиона барела на SPR, до момента в който Macquarie Commodities Trading US LLC и Phillips 66 продадоха по към 900,000 барела, както е доказано от уеб страницата на Министерството на енергетиката.

Освен това Министерството на енергетиката сполучливо контракти анулирането на 140 милиона барела от наложителните продажби от СПР, които в началото бяха планувани сред края на тази година и края на 2026 година Тази анулация способства доста за напредъка в напъните за попълване на запасите, както акцентират от министерството.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР