Гореща вълна в Тексас: Министерството на енергетиката на САЩ обявява спешно захранване

...
Министерството на енергетиката на САЩ издаде спешна заповед, насочена към
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката на САЩ издаде спешна заповед, насочена към запазване на светлините в Тексас, докато електрическата мрежа на щата се бори с нарастващото търсене на фона на рекордно високите температури.

Заповедта, издадена в четвъртък вечерта, може да позволи на електроцентралите в Тексас да надхвърлят ограниченията за замърсяване до петък вечерта, за да отговорят на „ненормално високото“ търсене на електроенергия.

Дженифър Гранхолм, министър на енергетиката на САЩ, определи в заповедта, че „съществува извънредна ситуация в Тексас поради недостиг на електрическа енергия, недостиг на съоръжения за производство на електрическа енергия и други причини“.

Тъй като горещата вълна продължава да разбива рекорди в цялата страна, включително в Тексас, търсенето на енергия за неща като климатизация често облага деликатната електрическа мрежа на щата с вятърна и слънчева енергия, които помагат да се поддържа.

Далас достигна 107 градуса в четвъртък, счупвайки предишния рекорд от 104, поставен през 2012 г. Това отбеляза петия пореден ден с трицифрени температури.

Сан Антонио достигна или надхвърли 100 градуса всеки ден досега този месец. Градът е преживял 17 дни над 105 градуса тази година, надминавайки предишния рекорд от три, поставен през 2011 г.

Съветът за електрическа надеждност на Тексас, който контролира електрическата мрежа, обслужваща 90% от клиентите на щата, подаде искане за извънредна заповед в сряда.

ERCOT предупреди, че може да се наложи прекъсване на захранването, ако търсенето не бъде намалено или не може да се добави допълнително снабдяване.

Въпреки че засега бяха избегнати постоянни прекъсвания на електрозахранването, ERCOT поиска от тексасците да пестят електроенергия в четвъртък поради „тесните условия на мрежата“.

Към петък сутринта уебсайтът на ERCOT посочи, че има „достатъчно мощност за текущото търсене“, но се очаква търсенето и предлагането отново да се свият по-късно през деня.

Робърт Шакълфорд от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР