Министерството на електронното управление (МЕУ) организира за втори път кампания

...
Министерството на електронното управление (МЕУ) организира за втори път кампания
Коментари Харесай

Търсят се хакери, които да тестват сигурността в държавната администрация

Министерството на електронното ръководство (МЕУ) провежда за повторно акция за осъществяване на проби за навлизане в сигурността (pentests) в държавната администрация, оповестиха от ведомството.

В нея могат да се включат както физически, по този начин и юридически лица. Необходимо е искащите да имат потенциал да правят тестванията за навлизане в информационните и осведомителните системи.

Друго изискване е те да имат достъп до класифицирана информация, минимум до равнище „ Поверително “. В случай, че специалистите нямат подобен достъп, министерството ще спомага организационно за неговото придобиване. В взаимозависимост от уменията и опита на всеки претендент ще бъде предоставено осъществяването на съответен pentest (симулация на проникване).

Осигуряването на ефикасното и ефикасно осъществяване на тестванията ще се подсигурява посредством сключването на тристранен контракт сред МЕУ, тестваната организация и специалиста, извършващ pentest. Целта на акцията е да усъвършенства киберсигурността в държавната администрация, като присъединяване в нея е непринудено и не се обвързва с заплащане.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР