Министерството на електронното управление (МЕУ) организира кампания за изпълнение на

...
Министерството на електронното управление (МЕУ) организира кампания за изпълнение на
Коментари Харесай

МЕУ търси хакери, за да тества сигурността в държавната администрация

Министерството на електронното ръководство (МЕУ) провежда акция за осъществяване на проби за навлизане в сигурността (pentests) в държавната администрация, оповестяват от пресцентъра на министерството.

В нея могат да се включат както физически, по този начин и юридически лица. Необходимо е искащите да имат потенциал да правят тестванията за навлизане в информационните и осведомителните системи. Друго изискване е те да имат достъп до класифицирана информация, минимум до равнище „ Поверително “. В случай че специалистите нямат подобен достъп, министерството ще спомага организационно за неговото придобиване.

В взаимозависимост от уменията и опита на всеки претендент ще бъде предоставено осъществяването на съответен pentest (симулация на проникване). Осигуряването на ефикасното и ефикасно осъществяване на тестванията ще се подсигурява посредством сключването на тристранен контракт сред МЕУ, тестваната организация и специалиста, извършващ pentest.

Целта на акцията, която е втора подред, е да усъвършенства киберсигурността в държавната администрация, като присъединяване в нея е непринудено и не се обвързва с заплащане.

Всички искащи да вземат участие в акцията на МЕУ могат да подадат своето заявление или да получат повече информация на email: [email protected].

Българска телеграфна агенция напомня, че през юли заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов разгласи, че министерството ще работи интензивно за задълбочаване на съдействието си с Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност (ENISA). Той организира и работна среща с изпълнителния шеф на ENISA Юхан Лепасар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР