Министерство на външните работи съобщи, че българските граждани в чужбина

...
Министерство на външните работи съобщи, че българските граждани в чужбина
Коментари Харесай

Българите в Лондон - най-засегнати от covid пандемията

Министерство на външните работи заяви, че българските жители в чужбина към този момент могат да подават заявки за български персонални документи без електронен автограф посредством уеб страницата на институцията. Системата е налична от началната страница на Министерство на външните работи.

Всички граджани от Европейски Съюз, които живеят във Англия, след Брекзит би трябвало наложително да придобият нов имиграционен юридически статут, който ще им даде правото да живеят, работят и имат достъп до опазването на здравето във Англия, споделя, който работи в кметство Брент и управлява стратегия, финансирана от Министерство на вътрешните работи на Англия в региона Енфийлд, където живее най-голямата българска общественост на Острова.обясни Джингозян.

До момента над 5 млн. жители на Европейски Съюз, живеещи във Англия, са кандидатствали и получили статут.

Той означи, че българската общественост е разпозната два пъти като една от предпочитаните общности от екипа на кмета на Лондон господин Садик Хан. Причините за това са извънредно затрудненият достъп до услугите на локалните кметства в Лондон, както и липса на посланичество на всички равнища в държавната подчиненост, а също липса на посланичество на политическо равнище във Англия.

От една страна това е добра вест, защото значи достъп до финансиране за тази общественост, по-добър медиен имидж за българите във Англия.

Лошата вест обаче е, че в един вселенски град като Лондон, в който се приказват над 320 езика, от тези общности 6 са избрани като предпочитани и българската е една от тях. Това значи по-ниско равнище на интеграция, сподели още Джингозян.

Благодарение на програмата, финансирана от Министерство на вътрешните работи на Англия в региона Енфийлд, се работи за създаване на система в поддръжка на най-голямата българска общественост, главно с улеснение на достъпа им до системата на опазването на здравето, защото 16 000 българи там не са регистрирани с персонален доктор.

Българите са общността, която е измежду най-засегнатите от COVID-19. Те са минимум възползвалите се от обществената система и обществените помощи, отпуснати за справяне с последствията от пандемията.

Българите са и измежду минимум на брой имунизираните . Една от аргументите сънародниците ни да не се възползват от услугите там е, че огромна част от тях не съществуват в България, а когато това се съчетае с едно ниско равнище на притежаване на британски език и обичайно живеене в капсулирана общественост, резултатите не са доста положителни, съобщи Нишан Джингозян.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР