Министерство на външните работи информира българските граждани за очаквано влошаване

...
Министерство на външните работи информира българските граждани за очаквано влошаване
Коментари Харесай

В Румъния е страшно! Външно с много важно предупреждение за българите

Министерство на външните работи осведоми българските жители за предстоящо утежняване на метеорологичната конюнктура в някои региони на Румъния, изразявящо се в изключително студено време, снеговалежи в планинските региони, смесени превалявания (дъжд и сняг), усилване напразно.

Прогнозите са, че времето ще бъде студено в южната, централната и източната елементи на страната, изключително студено в областите Молдова и Източна Трансилвания, където се чакат негативни температури, предадоха от Министерство на външните работи.

В Южните и Източните Карпати, както и в обвързваните с тях субпланински региони, са вероятни снеговалежи, а в Олтения, Мунтения и хълмовете на Молдова преваляванията ще бъдат смесени. В Олтения количествата дъжд могат да надвишат 15-20 л кв/м.

Вятърът ще се ускори в Банатските планини и на запад от Южните Карпати, където на надморска височина над 1 500 м скоростта на поривите ще бъде 70-90 км/ч, с навявания от сняг. Временно увеличаване напразно ще има и в други райони, изключително в южните области, където скоростта ще доближава 55-65 км/ч.

Съветваме всички български жители, пътуващи за Румъния или пребиваващи там, да се осведомят авансово за настоящата конюнктура на посочения линк https://www.meteoromania.ro/. При потребност от подпомагане, българските жители могат да се свързват с посолството в Букурещ на тел. +40 21 230 21 50 и +40 21 230 21 59 (дежурен телефон в извънработно време).

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected] Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР