Министерство на транспорта да разпореди проверки, призова Попов. Наблюдаващият прокурор

...
Министерство на транспорта да разпореди проверки, призова Попов. Наблюдаващият прокурор
Коментари Харесай

Последна Информация! Арестуваха Шеф В Българската Полиция За Позорно Престъпление! Как Можа!

" Министерство на превоза да разпореди инспекции ", прикани Попов.

Наблюдаващият прокурор по делото Лилия Манолова изясни, че се установи скица, сходна на всички предишни случаи. Дейността не е измислена от участниците в проведената незаконна група, нито от сътрудниците им в регионалните отдели. Събира се такса успокоение от притежателите на транспортни компании, с цел да бъдат глобени техни водачи на транспортни средства. Таксата нормално е била изисквана от заместител началника на ДАИ Перник, който е правил асортимент на участниците в групата и персонално е взимал сумите от шефовете на компании. След това е разпределял сумите сред останалите забъркани, като банкнотите се оставяли в саксия с цвете.

" Конспиративността е била в доста огромна степен ", регистрира Манолова.

Документирани са и суми, които са получавани след телефонно позвъняване и психическите действия са били осъществявани фиктивно, изясни още прокурорът.

Иззети са 51 000 лв., към 6000 евро и суми в разнообразни типове валути.Групата е изисквала сред 100 и 500 лв. на автомобил месечно.

Престъпната група е съставяла и актове, в които са вписвани леки нарушавания, за които сумите са били в пъти по-ниски от действителния размер на глобата, изясни наблюдаващият прокурор.

По думите ѝ огромна част от чиновниците в регионалната дирекция в Перник са знаели за незаконните схеми, а някои от тях не са били допускани да вземат участие в групата.

Ръководителят е подпомагал активността посредством елиминиране на сигнали против незаконната група, написа нюз.бг. Участвал е и психологът, който е работил в по този начин наречените психически лаборатории.

В събота ще бъде импортирано искане в съда за мярка задържане под стража на шестимата обвинени, а по отношение на последното лице ще се желае мярка за неотклонение заради медицински аргументи.

Предстои още работа с транспортните компании и други лица, които имат информация по случая.

Наблюдават се и други закононарушения на отдели на Автомобилна администрация, напомни прокурор Манолова. По делото за ДАИ София следва внасяне на обвинителен акт в съда. Припомняме и делото против ДАИ в Благоевград и във Велико Търново.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР