Министерство на финансите обяви общините, в който безработицата е с

...
Министерство на финансите обяви общините, в който безработицата е с
Коментари Харесай

Обявиха общините, в които има най-много безработни хора

Министерство на финансите разгласи общините, в който безработицата е с или над 25 на 100 по-висока от междинната за страната през предходната година. В листата попадат 165 най-вече дребни общини. Най-много общини с висока безработица има в областите Благоевград и Видин – по 11. Сред тях са курортът Банско, Петрич, Гоце Делчев, самият Видин и Белоградчик. 10 са общините с доста безработни в област Монтана, като измежду тях са Берковица и Лом, пише pariteni.bg.

Най-малко общини с висока безработица са регистрирани в област Сливен – Котел и Твърдица, и в област Ямбол – Болярово, Елхово и Стралджа.

По данни на организация по заетостта за последния месец на 2022 година безработицата у нас е 4.7%. Това значи, че в посочените общини безработицата гони 30 на 100. 

В края на декември записаните безработни в бюрата по труда са общо 153 944, което е повишаване с 8 513 лица повече по отношение на регистрираните през ноември. Новорегистрираните през декември са 26 413 - с 2669 повече от предходния месец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР