Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане

...
Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане
Коментари Харесай

Къмпинг Градина - на концесия, ето за колко години и на каква цена

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж " Къмпинг Градина ", община Созопол, област Бургас. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията, се споделя в държавното решение.
Процедурата се организира по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Toй е аргументиран от позиция на периода за откупуване на вложенията и визията за дълготрайно развиване на морския плаж.
Концесионерът ще заплаща на страната минимум 71 598,43 лв. без Данък добавена стойност. Този размер е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове - обекти на концесия, по реда на член 8, алинея 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.
С актуалното решение се цели да се обезпечи морски плаж „ Къмпинг Градина ", община Созопол, област Бургас, със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес.
Още: " Разрешиха да се строи на " Къмпинг Градина ", нямало дюни "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР