Министерският съвет внесе кандидатурата на София за домакин на Европейската

...
Министерският съвет внесе кандидатурата на София за домакин на Европейската
Коментари Харесай

Брекзит отваря възможност на България да бъде домакин на много важен световен форум

Министерският съвет внесе кандидатурата на София за хазаин на Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ), съобщи БГНЕС. В момента централата на тази организация се намира в Лондон, само че се постанова тя да бъде преместена поради желанието на Обединеното кралство да напусне Съюза.

До 30 септември Европейската комисия ще извърши обзор на импортираните кандидатури, а окончателното решение за пренасяне би трябвало да бъде взето през ноември.

Ако бъде утвърдена кандидатурата ни, централата на ЕАЛ в София ще бъде в " София Тех Парк ". Планира се бъдещата постройка на ЕАЛ да бъде на към 10 минути от Летище " София " и да е подготвена към началото на 2019 година

" Това решение отразява уговорката на България към общите европейски полезности и основополагащи правила, както и волята на нашата страна да продължи да способства градивно за одобряването на задачите на европейските политики, в това число в региона на публичното здраве.”, написа министър председателят Бойко Борисов на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР