Министерският съвет удължи действието на временната закрила на украинските граждани

...
Министерският съвет удължи действието на временната закрила на украинските граждани
Коментари Харесай

Удължават с още година срокът на временната закрила за украинските граждани

Министерският съвет удължи действието на краткотрайната протекция на украинските жители до 4 март 2024 година, осведомят от Главната ревизия по труда. Оттам прецизират, че признатото решение е в сходство с Решението на Европейската комисия за удължение действието на Директивата за краткотрайна протекция.

С друго решение срокът на годност на регистрационните карти на чужденците с предоставена краткотрайна протекция, изтичащ до 24 февруари 2023 година, се удължава до 31 март 2023 година Нова регистрационна карта може да им бъде издадена както след, по този начин и преди приключването на снадки до 31 март 2023 година период по искане на разселените лица от Украйна.

По отношение на трудовото законодателство решенията дават опция работодателите да продължат да наемат елементарно украински жители, получили краткотрайна протекция у нас. Остава уговорката на работодателите да осведомят Инспекцията по труда за наетите украински жители, като жители от трети страни, според член 10 алинея 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР