Министерският съвет ще разгледа на редовното си заседание като първа

...
Министерският съвет ще разгледа на редовното си заседание като първа
Коментари Харесай

Министерски съвет ще обсъди отмяна на решения и актове на служебния кабинет

Министерският съвет ще прегледа на постоянното си съвещание като първа точка от дневния си ред Проект на решение за предложение до президента на Р България за издаване на декрет за назначение на военнослужещ за краткотрайно изпълняващ отговорностите на вакантна служба, изискваща висше офицерско звание, импортиран от министъра на защитата Тодор Тагарев.

Като втора точка в дневния ред е заложен Проект на решение за анулиране на решения на Министерски съвет и за отдръпване на актове на Министерски съвет, импортирани за разглеждане в Народното събрание, с вносител министърът на защитата Тодор Тагарев.

Министерски съвет ще се запознае и с Проект на решение за одобрение присъединяване на Р България в разширеното отчасти съглашение на Съвета на Европа за указател на вредите, породени от Руската федерация против Украйна, импортиран от заместител министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел.

Проект на решение за одобрение на Проект на съглашение за многогодишна поддръжка за осъществяване на Плана за оценка на Програма „ Образование " 2021 – 2028 година сред Министерството на образованието и науката на Р България, Изпълнителна организация „ Програма да обучение " и Организацията за икономическо съдействие и развиване, импортиран от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, е четвърта точка от дневния ред.

Министерски съвет следва да прегледа и Доклад за одобрение на резултатите от присъединяване на Р България в съвещанието на Съвета на Европейския съюз по обучение, юноша, просвета и спорт, извършено на 15 и 16 май 2023 година в Брюксел, импортиран от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, както и Доклад за одобрение на резултатите от присъединяване на Р България в съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по стопански и финансови въпроси (ЕКОФИН), извършено на 16 май 2023 година в Брюксел, импортиран от министъра на финансите Асен Василев.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР