Министерският съвет ще гласува предложението на премиера Бойко Борисов за

...
Министерският съвет ще гласува предложението на премиера Бойко Борисов за
Коментари Харесай

Избират нов областен управител на Перник

Министерският съвет ще гласоподава предлагането на премиера Бойко Борисов за промяна на регионалния шеф на Перник Ирена Соколова. До рокадата се стигна след задълбочаване на рецесията с водоснабдяването в града и искане от страна на жителите за оставка на досегашния регионален шеф.

Министър-председателят разгласи, че Соколова би трябвало да поеме отговорност за нерешения проблем с водата и че към този момент я е уведомил за решението си. По неофициална информация, за неин правоприемник се готви някогашният областен кмет на Перник и сегашен общински консултант Емил Костадинов, напомня Българска национална телевизия.

За водната рецесия в града се заприказва намерено след локалните избори, а от средата на ноември беше натрапен и режим на водата поради сериозното равнище на язовир " Студена ". Проверка на екоминистерството сподели, че води, предопределени за Перник, са били отклонявани към Радомир. А през днешния ден хидроексперти ще разискват в районното министерство способи за увеличение на дебита на язовира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР