Министерският съвет реши емблематичната сграда на ул. Раковски 134 да

...
Министерският съвет реши емблематичната сграда на ул. Раковски 134 да
Коментари Харесай

МС даде сградата на СДС на европейските прокурори

Министерският съвет реши емблематичната постройка на ул. " Раковски " 134 да стане дом на Европейската прокуратура. " Смятаме, че тази постройка е задоволително добра, с цел да може Европейската прокуратура да бъде настанена и да работи за разкриването на част от проблемите у нас ", уточни на брифинг министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков

Сградата е с акт за държавна благосъстоятелност и в този момент е под разпореждането на регионалната администрация. Има напълно дребна частна благосъстоятелност на партера, добави министър Шишков в отговор на въпрос къде ще бъдат преместени офисите на Съюз на демократичните сили и НФСБ, които се обитават там.

Предстои постройката да бъде предадена за стопанисване на Висшия правосъден съвет, който да я употребява за потребностите на европейските прокурори в България. Освен това трябва да бъде ремонтирана. 

" Настоящото управление на Министерството на правораздаването дефинират значимостта на това да обезпечи независима постройка за активността на европейските делегирани прокурори с оглед реализиране на техните функционалности в България. Важността произтича от това, че това ще покаже пред интернационалните институции образа на България и устрема да се продължава битката с корупцията ", съобщи от своя страна зам.-министърът на правораздаването Мария Павлова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР