Министерският съвет реши да обяви пет имота - публична държавна

...
Министерският съвет реши да обяви пет имота - публична държавна
Коментари Харесай

Държавата позволи на армията и ВМЗ да продадат свои имоти

Министерският съвет реши да разгласи пет парцела - обществена държавна благосъстоятелност, за частна държавна благосъстоятелност, с цел да може Министерството на защитата да ги продаде, заяви държавната пресслужба.

Имотите се намират в областите Пловдив, Пазарджик и Хасково като и министерството, и армията към този момент нямат потребност от тях. Те ще бъдат продадени посредством търг по Закона за държавната благосъстоятелност. Първите два се намират на ул. " Ген. Радко Димитриев " № 2 в гр. Пловдив, като единият е с повърхност от 10537 кв. м и с 4 здания, а другият е с повърхност от 51 128 кв. м и с 8 бр. здания. Други два парцела са в с. Капитан Димитриево община Пещера - единият е с повърхност от 14281 кв. м и включва 3 здания, а другият - с повърхност от 69 686 кв. м и 12 здания. Петият парцел е в землището на Хасково, околност " Кенана ", и съставлява вилна постройка със застроена повърхност 243 кв. м, на 2 етажа.
Държавното сдружение ВМЗ получи позволение да продаде 34 ведомствени жилища и 6 гаража, ситуирани в Сопот, Карлово и селата Анево и Кърнаре. В преобладаващата част от тях са настанени дългогодишни служащи които от дълго време са декларирали предпочитание да ги купят. Парите от продажбата ще останат разполагаем на сдружението.

Министерският реши още " Държавна консолидационна компания " ЕАД да получи два парцела в София, които са се оказали ненужни на Министерството на превоза. Общата им повърхност е 28 322 кв. м.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР