Министерският съвет прие решение за одобряване на помощ на кандидатите

...
Министерският съвет прие решение за одобряване на помощ на кандидатите
Коментари Харесай

С три решения кабинетът подпомага финансово предоставилите помощ на украински бежанци

Министерският съвет одобри решение за одобрение на помощ на претендентите по " Програма за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в Украйна “, призната през 2022 година Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Крайният резултат от приемането на сегашния акт е извършване на заплащанията към утвърдените за финансиране претенденти за целия интервал на програмата в общ размер на 5 711 506,00 лева, според прибавен лист, неразделна част от плана решението.

С приемането на акта ще се изплати помощ по общо 160 подадени заявки от лица, дали филантропична помощ, изразяваща се в 133 879 нощувки и изхранвания – закуска, обяд и вечеря, на бежанци в интервала, обхващащ времето от 24 февруари 2022 година до 31 май 2022 година по " Програма за прилагане на филантропична помощ за лица търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в Украйна “.

Правителството утвърди също помощ на претендентите по " Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България “, също призната през 2022 година

Настоящият акт за одобрение на помощ за претендентите по програмата обгръща интервала от 1 ноември 2022 година до 15 ноември 2022 година по верифицирани заявки на заинтригуваните лица, според лист.

Получатели на помощта са хотелиери и лица, упражняващи активност в обекти държавна и общинска благосъстоятелност, настанили и изхранвали или единствено настанили лица, получили краткотрайна протекция, без оглед на правноорганизационната им форма.

За интервала е верифицирана помощ в размер на 2 807 802,45 лева с Данък добавена стойност за предоставени нощувки по Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България.

С друго решение кабинетът утвърди помощ на претендентите по " Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България “, призната през 2022 година Актът обгръща интервала от 16 ноември 2022 година до 31 декември 2022 година по верифицирани заявки на заинтригуваните лица, според лист, неразделна част от плана на решение. Получатели на помощта са хотелиери и лица, упражняващи активност в обекти държавна и общинска благосъстоятелност, настанили и изхранвали или единствено настанили лица, получили краткотрайна протекция, без оглед на правноорганизационната им форма.

За интервала е верифицирана помощ в размер на 6 389 579,25 лева с Данък добавена стойност за предоставени нощувки по Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в България.

На 25 януари служебното държавно управление одобри решение за безплатно даване на филантропична помощ, поискана от Украйна, по линия на Механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз със известия от ERCC (Emergency Response Coordination Centre - Координационен център за реакция при изключителни обстановки на Европейския съюз).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР