Министерският съвет прие Постановление за одобряване на промени по бюджета

...
Министерският съвет прие Постановление за одобряване на промени по бюджета
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна още 15 милиона на Правителствена

Министерският съвет одобри Постановление за одобрение на промени по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 година по отношение на увеличение капитала на комерсиално сдружение и Решение за увеличение на капитала на МБАЛ " Лозенец " в София, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

С постановлението се утвърждават промени по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 година за спомагателни заплащания в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер на 15 млн. лева за увеличение на капитала на лечебното заведение.

Средствата ще се употребяват за погасяване на заем към Българската банка за развиване. МБАЛ " Лозенец " е комерсиално сдружение със 100 на 100 държавно присъединяване в капитала, а правата на страната в него се упражняват от министъра на опазването на здравето.

Погасяването на заема ще повлияе положително върху финансовото положение на болничното заведение и активността й, като отпаднат разноските за вноски и лихви, както и отделянето на средства в аварийна сметка. В резултат на това сдружението ще има опция да се оправя с възходящите цени на електрическата енергия и консумативите, нужни за действието на лечебното заведение. Отпадането на уговорката по заема ще усили опциите за осъществяване на капиталови планове, свързани директно с предмета на активност.

Университетската болница " Лозенец " е многопрофилно лечебно заведение, профилирано в неповторими за страната диагностично-лечебни действия като образна диагностика, инвазивна кардиология, ендоскопска хирургия. Висококвалифицирани експерти правят научноизследователска и научно-приложна активност в региона на здравната просвета и процедура, и по използването на модерни медицински технологии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР