Министерският съвет прие Националната карта на дългосрочната нужда от здравни

...
Министерският съвет прие Националната карта на дългосрочната нужда от здравни
Коментари Харесай

Приеха Националната карта на дългосрочната нужда от здравни услуги

Министерският съвет одобри Националната карта на дълготрайната потребност от здравни услуги, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Националната карта на дълготрайната потребност от здравни услуги е документ, отразяващ политическия ангажимент и дълготрайната визия на България за построяването на мощен Европейски здравен съюз и за по-сигурен, по-добре квалифициран и по-устойчив Европейски съюз.

Националната карта е в сходство със заложените цели и политики в Националната здравна тактика 2030 и плануваните промени и интервенции в Националния проект за възобновяване и резистентност и оперативните стратегии на Европейския съюз за сегашния програмен интервал.

Националната карта на дълготрайната потребност от здравни услуги съставлява обстоен документ, съдържащ задълбочени разбори, изводи и рекомендации за самостоятелното положение на здравната система в другите региони на страната.

Документът дава ясна визия за положението на здравната мрежа на всеки регион от страната, капацитетът му за развиване и рисковете, пред които е изправен. Той е инструмент за обмисляне на бъдещите интервенции и вложения в бранша въз основа на обективните данни за потребностите на популацията от здравни услуги, за съществуващата конструкция на системата за опазване на здравето на национално, районно и регионално равнище и за нейните благоприятни условия.

Чрез Националната карта ще се обезпечи оптималната бистрота в процеса на осъществяване и ръководство на набора от ограничения и промени в бранш „ Здравеопазване “ и има за цел да построи и поддържа високо публично доверие към процесите по осъществяване и ръководство на Националния проект за възобновяване и резистентност.

Хоризонтът за реализация на тези интервенции и вложения е съгласуван с интервала на деяние на Националната здравна тактика 2030, като при смяна в настоящите стратегически документи или основни промени в здравно-демографския статус на популацията, отклоняващи се от направените прогнози до 2030 година, може да бъде направена актуализация на Националната карта на дълготрайните потребности от здравни услуги.

Резултатите от приемането на Националната карта са свързани с ясното установяване на съответни интервенции и вложения в структурата на здравната мрежа с оглед справяне с главните провокациите пред здравето на българските жители и развиване на системата на опазването на здравето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР