Министерският съвет предстои да обяви 15 март (петък) и 16

...
Министерският съвет предстои да обяви 15 март (петък) и 16
Коментари Харесай

Правителството реши 15 и 16 март да са Дни на национален траур

Министерският съвет следва да разгласи 15 март (петък) и 16 март (събота) за Дни на народен печал за отдаване на респект към паметта на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

“Имаме към този момент единодушие със Светия синод. По тяхно предпочитание на следващия ден и вдругиден ще бъдат дни на печал – петък и събота ”, сподели министър председателят в оставка Николай Денков откакто сервира съболезнованията си в Синодалната палата. Той остави обръщение в съболезнователната книга за кончината на патриарха.

“Трябва да го запомним с това, че беше мощен, добър, умен, същински нравствен лидер на българите в сложни времена ”, уточни министър председателят в отговор на въпроса с какво ще бъде запомнен българският патриарх.

“Когато имаше разделяне, той беше този, който със успокоение и доброта правеше това, което зависи от него, с цел да бъдем обединени и с цел да търсим дружно решение в компликациите, които срещаме ”, сподели още министър-председателят.

Късно нощес на 78 години умря патриархът на Българската православна черква и Софийски митрополит Неофит. Днес управлението на църквата – Светият Синод, се събира на изключително съвещание, на което ще разисква стъпките за църквата оттук насетне.

Светият синод взе решение на 15 март, петък, от 9.00 часа тленните остатъци на Светейшия патриарх да бъдат изложени за поклонение в Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “. На 16 март, събота, от 9.30 часа да бъде отслужена заупокойна света литургия и опело. С литийно шествие тялото на патриарха ще бъде пренесено от Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ до митрополитската катедрала „ Св. Неделя “, където ще бъде положено.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР