Министерският съвет предложи проф. Невена Цачева да бъде наградена с

...
Министерският съвет предложи проф. Невена Цачева да бъде наградена с
Коментари Харесай

Предложиха проф. Невена Цачева за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – втора степен

Министерският съвет предложи проф. Невена Цачева да бъде наградена с медал „ Св. Св. Кирил и Методий “ - втора степен за приноса й за одобряване и развиване на здравното обучение. Предложението е инициирано от Синдиката на българските учители и е отправено до Президента на Република България.

Проф. Невена Цачева е създател и началник до 2019 година на единствената катедра в България по Трудова медицина при МУ - София. През 2011 година тя основава първите образователно-квалификационни степени „ бакалавър “ и „ магистър ” по „ Трудова медицина и продуктивност ".

Проф. Цачева развива необятна научна и социална активност. Тя е член на Обществения теоретичен съвет към Синдиката на българските учители. Тя е взела участие със свои отчети в доста конференции по въпроси, свързани с изискванията, на труд на учителите.

През 2013 и 2014 година бяха оповестени резултатите от националнопредставителни проучвания, свързани с работоспособността и сигурността при работата на учителите и с организацията на образователния развой. Изследванията, поверени на проф. Цачева, дадоха опция да се направи справедлива оценка за изискванията на труд на българския преподавател, въздействието на професионалния стрес и прочувственото напрежение в специалността.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР